RADIO

RADIO

NH Radio

In mijn tijd bij NH Radio ben ik in verschillende functies actief geweest. Tot voorkort was ik producer voor het programma De Agenda. Mijn taken bestonden onder andere uit het voorbereiden van wekelijkse items en het verzorgen van productionele taken tijden de uitzending. Naast productie was ik ook verantwoordelijk voor een deel co-presentatie.

Verder heb ik in mijn periode ook gewerkt als Online Redacteur, toen was ik verantwoordelijk voor het controleren en publiceren van berichten op de Facebook pagina, de WordPress website en het Instagram account. En ben ik een tijd actief geweest als schakeltechnicus voor Keur In De Middag.

NPO 3FM

In het voorjaar van 2021 heb ik zes maanden lang stage mogen lopen op de muziekredactie van 3FM. Ik was actief betrokken bij het wekelijkse playlistoverleg en ik heb een paar keer playlists mogen draaien, die vervolgens op zender te horen waren. Hier heb ik ook verder leren omgaan met programma’s als PowerGold en OmniPlayer.

Mijn tijd bij NPO 3FM is zeer leerzaam geweest. Dit was de eerste keer dat ik bij een landelijk radiostation van dit formaat heb mee mogen lopen. Na mijn stage ben ik voor NPO 3FM een afstudeerproject gestart, waarin ik onderzoek doe naar in hoeverre invloed van de muziek die op zender gedraaid wordt invloed heeft op het gedrag van luisteraars.

MeerRadio

Na mijn stage bij 3FM, heb ik besloten dat ik meer met het radiomaken wilde doen. Ik ben toen naar de lokale omroep gegaan, waar ik van juli tot aan december vorig jaar elke donderdag en vrijdag tussen 16.00 en 18.00 uur het programma “Onderweg” presenteerde.

Toen ik eenmaal een flinke tijd actief was en een oud-muziekredacteur vertrok, is mij gevraagd of ik zijn positie over wilde nemen. Die mogelijkheid heb ik toen aangegrepen en sindsdien ben ik nog steeds in deze functie actief. Sinds september ben ik druk met het maken van playlists en het bijhouden van de muzikale database. Daarnaast vervul ik ook de rol van technicus voor diverse programma’s bij dit station.